Molly Bloms bravader

Thursday, May 04, 2006

Skolmat vi minns:
Alltså skolmaten av idag funkar inte alls. Skolmat som går att äta är i stort sett Palt för den smakar som den ska smaka. Under mina år har jag varit med om många äventyr i den kommunala kulinariska kantinen. Här följer:
1. Korvsoppa.
Gör så här:
Ta den billigaste korven du kan hitta. Tärna den och koka sönder potatis. Tillsätt paprika och purjolök och koka med tills de blir sladdriga. Tillsätt sedan korven. Koka tills buljongen blir lite geléig men ändå flytande. Salta ordentligt och njut.

2. Köttfärs i ugn.
Gör så här:
Ta köttfärs och blanda i så lite salt och peppar som möjligt. Forma längder och laga dessa i ugnen tills längderna blir gråa. Till detta smakar det bra med en ljummen årgångslättmjölk. Låt klangerna sjunga i munnen.

Korvsås med pasta.
Gör så här:
Gör en bechamelsås (kolla i närmaste kokbok) men försök att inte koka bort mjölsmaken. Tärna korv och häll i såsen ( du kanske har kvar lite rester från korvsoppan?)
Koka spagetti i ca 20 minuter. Servera utan ketchup. Har du tur kanske det finns grillkrydda som piffar upp anrättningen ytterligare.

Testa gärna dessa recept! Och berätta vad du tycker? Kanske kan du använda dem till närmaste temafest! Jätteuppskattat tror jag!

M.

1 Comments:

  • At 2:07 PM, Blogger Sooz said…

    *springer till köket* Ska genast prova dessa gormet-mål :)

     

Post a Comment

<< Home