Molly Bloms bravader

Sunday, December 02, 2007

2008-års kulturfejder. Molly Blom spår i koffeinfri kaffelattesump.

1. Björn Ranelid skriver i ett öppet brev på Svenska Dagbladets kultursida att han känner sig kränkt då Jaques Werup tog den sista snitten med anklever på en vernissage på Österlen och efter ett överlägset ”Ha Ha!”, mumsade i sig snitten i fråga på ett sätt som inte Ranelid kan låta stå obesvarat. Göran Greider meddelar kraftfullt att snittar bara är för kärringar som inte gjort ett hederligt dagsskifte någonsin.


2. Johan Hakelius fru Susanna Popova är fortfarande sur över att Johan har rakat av sig polisongerna. Som hämnd handlar hon hans strumpor på överskottsbolaget, detta medför att Johan Hakelius måste ta time out från Spanarna pga. av psykisk press. Göran Greider meddelar kraftfullt att så länge arbetarklassen blir hänvisade till Ö&B för sitt nödtorft, så har Hakelius ingen sympati att hämta från Göran Greider som vidare menar att sympati är något som kom till Sverige via fransmännen i Gustav III hov och därför inget att fästa större vikt vid.


3. Liza Marklund har setts ta en utflunkad femkrona från en parkeringsautomat och använt den till en kundvagn på Ica Maxi. Detta får Maria-Pia Boethiüs att fullkomligen rasa. Detta ”kundvagnskrig” håller kultursidorna förlamade i månader. Göran Greider meddelar kraftfullt att han aldrig betalat för en parkeringsbiljett i hela sitt liv och banne mig det tänker han inte göra i fortsättningen heller.


4. Linda Skugge använder Softlan Peach and Vanilla, vilket Aftonbladets nya unga kvinnliga kulturjournalist inte tål. Sköljmedelskriget är i full gång. Göran Greider meddelar kraftfullt att hans fru alltid använder Grumme sommarvind till hans flanellskjortor.

5. Herman Lindkvist skriver i sin kolumn i Aftonbladet hur han blivit hotad av Jan Guillou på Aftonbladets personalfest. Nja… kanske inte direkt verbalt hotad. Lindkvist medger att ”hotet” bestått i att Jan tittat hotfullt på Herman. Jan Guillou medger att han varit på festen i fråga, men att det var gaserna av tapenaden som gjorde att han verkade framstå som hotfull. För övrigt anser Guillou att Herman Lindkvist har lockigt hår som en liten fjolla. Göran Greider meddelar kraftfullt att det inte är något som helst fel med lockigt hår så länge man är tunnhårig som en sann proletär.


Molly

0 Comments:

Post a Comment

<< Home