Molly Bloms bravader

Saturday, December 29, 2007

Hurusom man bliver en varaktig skribent i dagspress och kvällsdito. Molly Bloms hvägledning.

  1. Skriv ointressanta kolumner om ditt barn. Hur roligt det är att gå på fik med andra mammor och hur otrevliga folk är som inte flyttar på sig när du kommer med Emmaljungan. Du är ju mamma. Du borde få förtur till allt. Häng även ut dina barn som kan heta Vilda och Alvin. Gör dumheten till din dygd och prisa Charlotte Perellis moderskap. Oroa dig allvarligt över Britney Spears barn medan du göra dagens middag: Spenatlasagne med bulgur,pesto och solroskärnor. Klart barnen ska ha ätstörningar innan de fyller tre!
  1. Skriv ointressanta kolumner om hur det är att ha för många olästa mejl i din inbox på grund av att du är så himla u p p t a g e n med ditt jobb som chefredaktör för någon imbecill veckotidning som vänder sig till tonåringar med störd kroppsuppfattning som får läsa hur roligt det är att arbeta som luder. (men de får ju en läppglans när de köper tidningen)
  1. Skriv om sport som att det är det viktigaste i hela världen. En innebandyspelare i div 2 kör rattfull. Kräv ett dubbeluppslag i tidningen. En hockeyspelare misstänkt för våltäkt- han var ju bara människa och tänk på slutspelet. En styrelseledamot säger kuk åt domaren. Kräv hans avgång i stora ordalag. Sport är sport utom damfotboll, det är bara för kärringar. Glöm inte bara att skriva upp snusdosorna och hotellspriten på tidningen och glöm inte att låta bli att nämna att thaihororna är trånga som fan. Hårt liv att vara sportjournalist. Klart man behöver välförtjänt semester.
  1. Skriv ”Mitt i livet-reportage” om ointressanta föreläsningsapostlar som känner ”glädje” i vardagen och som vill skapa stora gärningar i det ”lilla”. Glöm inte de personer som har livserfarenheter de vill dela med sig av. Hur miljonvinsten gjorde personen mer ödmjuk inför livet. Hur hjärtinfarkten gjorde personen mer ödmjuk inför livet. Hur den omvandlade alkolisten blir mer ödmjuk inför livet. Varva gärna med reportage om människor som förlorat sina barn. Sympatipoäng och krokodiltårar ger alltid en stor läsekrets.
  1. Gör hemma hos reportage hos malliga husägare som visar upp sin egendom. Allt från maniska tomtesamlare till multimiljonärer med dålig smak. Varva deviser som ”en blomma piggar upp” till ” ett par matchande kuddar ger en mysskänsla i soffan” och ” Cilla och Bengt börjar dagen i sitt nyrenoverade kök med att ta varsin cyankaliumlatte till frukost innan barnen vaknar”.

Vad finns det för medicin mot dumhet? Cyankaliumlatte?- I Wish.

Molls.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home