Molly Bloms bravader

Wednesday, November 26, 2008

Tack det räcker nu. Historiska händelser som bör falla i glömska.

1. Birka. Ja, jag vet det är en vikigastad man försöker dammsuga på fynd. Ja, man kunde åka dit i somras gratis om man var vikingaklädd. Ja, jag har hört om den gigantiska ultraljudsgrejen. Jag har sett minst TRE olika inslag om när det står folk och hugger med yxa och fixar ihop hus. Tack det räcker nu. Bygg nu Östra länken på ön så vi slipper höra om det mera.

2. Ismannen Ötzi. Ja, vem sköt honom? Hur många dokumentärer det än görs så har mördaren förmodligen redan hunnit skaffa sig ett alibi, han heter i dag Heinz och arbetar på en tysk kexfabrik.

3. Bockstensmannen. Men sluta nu. Ja, han hade en mantel. Blablaba. Var har han förtjänat för ont att folk ska så här en 700 år senare diskutera hans klädstil och hårfärg.

4. 1809. Nästa är smäller det som det inte gjort de senaste 200 åren i Sverige. Känner jag Peter Englund rätt så kommer han utkomma med åtminstone en essä. Men vi kan ju räkna med dokumentärer i sinne.

M.

2 Comments:

  • At 11:24 PM, Anonymous Anonymous said…

    Carl von Linné. Förra året tjatades det så mycket om karln att man började önska att han kvävts i sin linda.

     
  • At 11:03 AM, Blogger Molly Blom said…

    Jo, just det, Carl von Linnéfirandet kommer man ju ihåg, med Reine Brynolfsson och allt!

    Det här året hedras ju Selma Lagerlöf respektfullt med en tolkning av Helena Bergström under julhelgen. Man tackar! Känns alltid tryggt att veta att SVT gör nåt bra för licenspengarna.

    Molly

     

Post a Comment

<< Home