Molly Bloms bravader

Friday, May 25, 2007

Hur man överlever sommaren 2007

I paritet med den stigande värmen verkar det som svenska folkets hjärnceller smälter bort i samma takt som Parmesanost försvinner från Carl Bildts kylskåp. Nu börjar den stora gröten av sommarhitar med hablia artister som Per Gessle, E-Type som sjunger i två tonarter med hon med brösten och vår skojiga helsvennesvammelartist Markolio. Det finns råd och hjälp att få om du bara lyssnar på Mollys visa ord.

  1. Låt för fan bli att lyssna på Radio Rix. Dumheten blir alltid dummare under sommaren. Ställ in P1 och softa istället (och bli smart på köpet)
  2. Lämplig dryck: Grape Tonic och GT.
  3. Lämplig snaps: Malört.
  4. Lämpligt bakverk: Mandelkubb
  5. Hammockar är en bra sak vi tog från indianerna och utvecklade. Med en bra bok* och en filt kan du få tyst på alla som vill att man ska gå ut i det fina vädret.
  6. Glöm inte solskydd. Du vill väl inte dra på dig en vulgärbränna i sommar?
  7. Flintastek är för dem som inte förtjänar rösträtt. Bättre än så kan du.
  8. Den gymnastik du kan tänka dig att göra är att aptera en bag in box så där en gång i veckan så du blir lagom marinerad att myggorna inser att det är kört.
  9. Om myggmedel ska användas är det bara US622 som är godkänt, dels för sin goda doft och dels för sitt stora nostalgivärde.
  10. Kubb är godkänd yrkesutövning under sommaren. Beroende på att du är så bra på det, så du spöar alla de andra. Känslan av överlägsenhet är en fin känsla!

Molls.


*tex Speerbiografin av Sereny , Gulag… av Appelbaum, Det tredje rikets uppgång och fall av William Shirer funkar bra det med.

2 Comments:

  • At 4:46 AM, Blogger Sooz said…

    Men om man inte får in annat än Radio Rix och det är ännu värre alternativet Lugna favoriter i sin bil då? Motorljudet är så jäkla tråkigt att lyssna på!

    Förövrigt önskar jag att sommar var = semester... men nej.. jag ska sitta i ett kontorslandskap hela sommaren jag. *lider så mycket att den poetiska ådran börjar värka*

     
  • At 11:05 AM, Anonymous Anonymous said…

    Alltså Lugna Favoriter är ju som ett tueggat svärd. Å ena sidan kan staten säkert tjäna in en massa utgifter på sömnmedel om patienterna tvångslyssnar på LF. Å andra sidan kommer nog själv mordssiffrorna att åka i höjden. Knepig sits.

     

Post a Comment

<< Home