Molly Bloms bravader

Friday, March 27, 2009

Fånerier a la Carte.

Man har väl aldrig hört något så erbarmligt. Nu ska man släcka lyset en timme i morgon mellan halv 9 och halv tio på kvällen. Man ska göra det för miljön för det är ju himla fint att få människor i sin omgivning att tro att man är en bra människa som verkligen bryr sig. Så då släcker man lyset i en timme. För att köpa sig lite miljösamvete, för sen kan man ju fortsätta som vanligt.

Det som retar mig så jag nästan dånar är den här kommandogodheten. Ena veckan är man mot bröstcancer, sen är det fattiga barnen i Afrika man ska tänka på. Sen när man ledsnat på cancer och barn då kan man slå i hop det och börja tänka på barn med cancer.

Kungen ska visst även han dra sitt strå till stacken och låta släcka ner sitt slott (finns det kungliga lampsläckare för det?) och det är väl inte mer än rätt sen han låtit köra ner ett Herkluesplan fyllt med kandelabrar och linnedukar till Italien för att kunna bjuda på mat.

Men här kommer ett miljötips från Molly Blom: Släck lyset i det rum du inte befinner dig i. Det är ett sant pensionärstips som håller om något.


M.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home